Upplevelser

Upplevelser

Blekinge erbjuder en fantastik skärgård som är väl värt att besöka. Arkipelag kajak erbjuder utbildade guider som tar äventyret till nästa nivå!


Vi guidar i hela Blekinge vilket gör det möjligt för er att utgå från den plats som funkar bäst för er! Vi bygger lösningar efter era önskemål för att ni ska kunna uppleva Blekinge på bästa sätt!

Tälta i skärgården

Tälta i naturen är avslappnade och spännande. Vi paddlar mellan kobbar och skär vilket skänker lugn. Välj mellan olika turer som är anpassade efter era önskemål.

Exempelvis kan vi under kvällen tända en lägereld, laga god mat tillsammans och tittar på solnedgången.


Fika i naturen

Fika i naturen är en fyra timmars tur anpassat för er som vill göra en kortare utflykt på havet. Har ni inte paddlat förut är detta den perfekta turen för er. I turen ingår det guide som introducerar med en grundgenomgång av teknik och kajaker för att resan på vattnet ska bli behaglig. Under utflykten stannar vi på ett lämpligt ställe för en fikapaus.

Detta paket passar perfekt för dig som vill lära dig grunderna för havskajak till exempel framåtpaddling, svängar och ned/uppstigning i kajaken.


En dag till havs

Vill ni göra en dagsutflykt i skärgården passar En dag till havs perfekt för er. Vi introducerar dagen med en genomgång kring grunderna av paddlingsteknik och kajaker. Turen kommer bestämmas efter väder och vindar men ni har något önskemål om badplats eller bra fiske gör vi vårt yttersta för att anpassa turen.

Efter ungefär halva tiden kommer vi stanna för en lunchpaus där vi tillsammans lagar en god måltid i naturen.


Världsarvet Karlskrona

Följ med på en guidad tur runt världsarv staden Karlskrona. Under turen tittar vi på staden från sjösidan samtidigt som guiden berättar och Karlskorna och världsarvet. 

”Historien börjar vid tiden för örlogsstadens grundade och den kommande utveckling till dagens Karlskrona.”