Kajakäventyr

Vi är din guide i Blekinges skärgård

Hyr en kajakguide i Blekinge en eller flera dagar. Kanske du vill utforska Sveriges syd östra skärgård i Torhamn, världsarvsstaden Karlskrona eller varför inte från en tredje destination. Vi har god erfarenhet av skärgården och delar gärna med oss de bästa smultronställena. Vi känner till bra destinationer för tältplatser, badstränder, restauranger och öar för att äta en fika eller en mysig middag.

Att hitta en bra kajaktur kräver viss kunskap och övning, en genväg är att delta på en kajaktur med guide. Det finns turer för alla olika nivåer. Det enda du behöver göra är att välja en tur som passar dig, dyka upp vid avtalad tid och plats, med rätt utrustning. 

Hel eller halvdag

Att paddla en hel eller halvdags tur beroende på vilken erfarenhet man har sedan tidigare. Vi rekommenderar ifall man är en ovan paddlare, börja med halvdags tur med instruktör som kan visa rätt vägar och hur man paddlar på bekvämt sätt. 

Om du har paddlat förut är absolut en heldag ett bra alternativ. Under en heldag hinner man utforska flera öar i skärgården och njuta av få spendera en hel dag vid och på vattnet.

Världsarvet Karlskrona 

Följ med på en guidad tur runt världsarv staden Karlskrona. Under turen tittar vi på staden från sjösidan samtidigt som guiden berättar och Karlskorna och världsarvet. 

”Historien börjar vid tiden för örlogsstadens grundade och den kommande utveckling till dagens Karlskrona.”

NYHET! Multi tur

Nyheten Multitur är anpassad för att hela familjen ska kunna följa med på en guidad tur till havs! När man gör sin bokning till turen får man själv välja vad man vill paddla.välj  mellan kajak, SUP & kanadensare. Man väljer  det som är bäst för er!

Under turen kommer vi stanna på vägen för att ta en välförtjänt fikapaus! Efter pausen kan man byta med andra för att testa en annan kanottyp, Multi paddling!

Tre anledningar till en guidad kajaktur i Blekinge…

  • Säkerhet: Att paddla på öppet vatten kan vara farligt om man inte har tillräcklig erfarenhet eller utrustning. En guide som är utbildad och erfaren kan hjälpa till att minimera risken för olyckor och se till att alla deltagare är säkra under paddlingen.

  • Kunskap: En guide kan dela med sig av sin kunskap om Blekinges kust, dess historia, flora och fauna. Guiden kan också ge tips om bra platser att stanna vid, sevärdheter och andra intressanta platser längs kusten.

  • Utrustning: En guide kan hjälpa till att tillhandahålla all nödvändig utrustning för paddling, inklusive kajaker, paddlar, flytvästar och annan säkerhetsutrustning. Detta gör det enklare för deltagarna att njuta av paddlingen utan att behöva oroa sig för utrustningen.

Vad kan vi erbjuda?

Vi erbjuder flera olika typer av guidade kajak äventyr och utgår från flera platser i Blekinge! Vi utgår främst från Karlskrona men även från platser som Torhamn, Ronneby och sölvesborg.

Ingår i alla turer: När man bokar en tur hos oss ingår det alltid minst en guide som har god kunskap om ommråder ni paddlar i och olika säkerhetsaspekter för att göra turen trygg. Det medföljer även all nödvändig kajakutrustning för att genomföra turen som kajak, paddel & flytväst!

Gruppbokningar: Vid större gruppbokningar (+5 pers) anpassar vi priserna för att skapa en lyckat kajakäventyr! Kontakta oss via info@arkipelagkajak.se för prisförslag!

Blekinge erbjuder en fantastik skärgård som är väl värt att besöka. Arkipelag kajak erbjuder utbildade guider som tar äventyret till nästa nivå!

Vi guidar i hela Blekinge vilket gör det möjligt för er att utgå från den plats som funkar bäst för er! Vi bygger lösningar efter era önskemål för att ni ska kunna uppleva Blekinge på bästa sätt!