Kajakäventyr

Vi är din guide i Blekinges skärgård

Hyr en kajakguide i Blekinge en eller flera dagar. Kanske du vill utforska Sveriges syd östra skärgård i Torhamn, världsarvsstaden Karlskrona eller varför inte från en tredje destination. Vi har god erfarenhet av skärgården och delar gärna med oss de bästa smultronställena. Vi känner till bra destinationer för tältplatser, badstränder, restauranger och öar för att äta en fika eller en mysig middag.

Att hitta en bra kajaktur kräver viss kunskap och övning, en genväg är att delta på en kajaktur med guide. Det finns turer för alla olika nivåer. Det enda du behöver göra är att välja en tur som passar dig, dyka upp vid avtalad tid och plats, med rätt utrustning. 

Tre anledningar till en guidad kajaktur i Blekinge…

  • Unikt djur och naturliv, Blekinge skärgård består av runt 800 öar som bildar lugna vatten, perfekt för att lära sig att paddla kajak och samtidigt utforska natur, djur och städer från helt nya vyer!
    • Att ljudlöst och nära vattenytan glida fram skänker lugn och harmoni på samma gång. Ett miljösmart alternativ som varken stör djur eller natur!
      • Skapa ett minne för livet och kanske ett nytt fritidsintresse! Att paddla kajak öppnar en helt ny värld av massvis av utmaningar och äventyrliga utflykter runt och Blekinge, Sverige och världen!

Varför ska man paddla med guide?

Det finns flera anledningar till varför det är bra att paddla kajak med guide i Blekinge:

  1. Säkerhet: Att paddla på öppet vatten kan vara farligt om man inte har tillräcklig erfarenhet eller utrustning. En guide som är utbildad och erfaren kan hjälpa till att minimera risken för olyckor och se till att alla deltagare är säkra under paddlingen.
  2. Kunskap: En guide kan dela med sig av sin kunskap om Blekinges kust, dess historia, flora och fauna. Guiden kan också ge tips om bra platser att stanna vid, sevärdheter och andra intressanta platser längs kusten.
  3. Utrustning: En guide kan hjälpa till att tillhandahålla all nödvändig utrustning för paddling, inklusive kajaker, paddlar, flytvästar och annan säkerhetsutrustning. Detta gör det enklare för deltagarna att njuta av paddlingen utan att behöva oroa sig för utrustningen.

Vi erbjuder flera olika typer av guidade kajak äventyr och utgår från flera platser i Blekinge! Vi utgår främst från Karlskrona men även från platser som Torhamn, Ronneby och sölvesborg.

Ingår i alla turer: När man bokar en tur hos oss ingår det alltid minst en guide som har god kunskap om ommråder ni paddlar i och olika säkerhetsaspekter för att göra turen trygg. Det medföljer även all nödvändig kajakutrustning för att genomföra turen som kajak, paddel & flytväst!

Gruppbokningar: Vid större gruppbokningar (+5 pers) anpassar vi priserna för att skapa en lyckat kajakäventyr! Kontakta oss via info@arkipelagkajak.se för prisförslag!

Halvdag till havs

Prova på paddling är en fyra timmars tur anpassat för er som vill göra en kortare utflykt på havet. Har du inte paddlat förut är detta den perfekta turen för dig. I turen ingår det guide som introducerar med en grundgenomgång av teknik och kajaker för att resan på vattnet ska bli behaglig. Under utflykten stannar vi på ett lämpligt ställe för en fikapaus.

Världsarvet Karlskrona

Följ med på en guidad tur runt världsarv staden Karlskrona. Under turen tittar vi på staden från sjösidan samtidigt som guiden berättar och Karlskorna och världsarvet. 

”Historien börjar vid tiden för örlogsstadens grundade och den kommande utveckling till dagens Karlskrona.”

Heldag i skärgården

Vill du göra en dagsutflykt i skärgården passar En dag till havs perfekt för dig. Vi introducerar dagen med en genomgång kring grunderna av paddlingsteknik och kajaker. Turen kommer bestämmas efter väder och vindar men har ni något önskemål om exempelvis platser för bad eller fiske gör vi vårt yttersta för att anpassa turen.

Självklart kommer vi stanna för lunch och fika paus under dagen.

Tälta i skärgårdsmiljö

Tälta i naturen är avslappnade och samtidigt spännande. Vi paddlar mellan kobbar och skär vilket skänker lugn. Välj mellan flera olika datum och destinationer att utforska.

Under en tur kommer det finnas möjlighet till att se massvis av djur och fåglar, utforska olika delar av skärgården, utbildning och mycket mer!

Blekinge erbjuder en fantastik skärgård som är väl värt att besöka. Arkipelag kajak erbjuder utbildade guider som tar äventyret till nästa nivå!

Vi guidar i hela Blekinge vilket gör det möjligt för er att utgå från den plats som funkar bäst för er! Vi bygger lösningar efter era önskemål för att ni ska kunna uppleva Blekinge på bästa sätt!