Upplevelser

Blekinge erbjuder en fantastik skärgård som är väl värt att besöka. Arkipelag kajak erbjuder utbildade guider som tar äventyret till nästa nivå!

Vi guidar i hela Blekinge vilket gör det möjligt för er att utgå från den plats som funkar bäst för er! Vi bygger lösningar efter era önskemål för att ni ska kunna uppleva Blekinge på bästa sätt!

Halvdag till havs

Prova på paddling är en fyra timmars tur anpassat för er som vill göra en kortare utflykt på havet. Har du inte paddlat förut är detta den perfekta turen för dig. I turen ingår det guide som introducerar med en grundgenomgång av teknik och kajaker för att resan på vattnet ska bli behaglig. Under utflykten stannar vi på ett lämpligt ställe för en fikapaus.


Heldag i skärgården

Vill du göra en dagsutflykt i skärgården passar En dag till havs perfekt för dig. Vi introducerar dagen med en genomgång kring grunderna av paddlingsteknik och kajaker. Turen kommer bestämmas efter väder och vindar men har ni något önskemål om exempelvis platser för bad eller fiske gör vi vårt yttersta för att anpassa turen.

Självklart kommer vi stanna för lunch och fika paus under dagen.


Tälta i skärgårdsmiljö

Tälta i naturen är avslappnade och samtidigt spännande. Vi paddlar mellan kobbar och skär vilket skänker lugn. Välj mellan flera olika datum och destinationer att utforska.

Under en tur kommer det finnas möjlighet till att se massvis av djur och fåglar, utforska olika delar av skärgården, utbildning och mycket mer!


Världsarvet Karlskrona

Följ med på en guidad tur runt världsarv staden Karlskrona. Under turen tittar vi på staden från sjösidan samtidigt som guiden berättar och Karlskorna och världsarvet. 

”Historien börjar vid tiden för örlogsstadens grundade och den kommande utveckling till dagens Karlskrona.”