Gult paddelpass

Lär dig mer om att paddla havskajak samtidigt som vi njuter av naturen runt omkring. Under kursen utforskar vi olika grundtekniker för att bli bättre paddlare. Ta möjligheten att släppa vardagen för en stund och effektivisera din paddling framåt!

EPP, Paddelpasset

Under nybörjarkursen kommer ni få lära dig grunderna för att paddla havskajak. 

I Sverige finns det något som heter paddelpasset. Paddelpasset är uppdelat i flera nivåer och varje nivå visar på vilka kunskaper ni har inom havskajak. Varje nivå har en färg och första är gult paddelpass. När man får de olika certifikaten visar de på vilken nivå du är som paddlare. Paddelpassen kan även vara ett bevis och kan behövas användas om man ska hyra kajak i exempelvis andra länder.

Det första steget i paddelpassets trappa är det gula paddelpasset. Här lär man sig alla grunder om havskajak. Bland annat effektiv framåt- och bakåt paddling, enklare styrtag och kamraträddning. Alla moment ni lär er under kan man utveckla och förbättra för att bli en bättre paddlare. 

Efter kursen ingår det även en examination. En examination innebär att man visar upp sina kunskaper för en examinator som ska godkänna de olika moment som vi tränat på under kursen. När ni klarat första steget gult paddelpass kan ni utveckla er paddling och ta nästa steg mot grönt paddelpass!


I kursen ingår…

Kursen genomförs under en heldag. Under kursen bedöms man av guiden som sedan vägs in i examinationen. När man klarat de olika momenten under kursen erhåller man det gula paddelpasset.

När man bokar kursen medföljer allt nödvändigt material för paddling som paddel, kajak, flytväst och kapell.

Under kursen kommer vi öva på kameraträddning vilket kräver att vi blir blöta. Ta med extra ombyten!


Per kurs finns det ett minimum på två personer. För att få delta i turen måste samtliga personer kunna simma 200 meter. Guiden kommer alltid ha med all extra nödvändig säkerhetsutrustning. Därefter är alla dörrar öppna med massvis att lära sig om olika paddeltekniker.


Om ni är intresserade av att boka en nybörjarkurs kurs går det bra att göra en intresseanmälan i formuläret nedan.