Introduktionskurs

Introduktionkurs

Denna kurs vänder sig till dig som är nyfiken att prova paddla havskajak. Många tror att det är jättesvårt, men det är helt fel!! Börjar du under lugna förhållanden och med rätt kajak, så är det inga problem. Vi börjar med lite teori på land, pratar säkerhet, väljer rätt kajak och provsitter den på land. Vi hjälps åt med en säker sjösättning, och ger oss av på en kortare tur. På lämpligt ställe praktiserar vi urstigning, och passar samtidigt på att ta en enkel fika. Paddelturen fortsätter och du får öva din paddelteknik.

Är du nyfiken på att lära dig paddla havskajak är en introduktionskurs ett bra steg i rätt riktig. Det enda du behöver är ett öppet sinne och simkunnighet. Du kommer sluta dagen med nya kunskaper, trix och knep för att bli bättre paddlare. Under ungefär tre timmar fokuserar vi på att introducera kajak. Vi börjar på land där guiden visar allt materiell och grunderna för paddlingen. Efter genomgången på land stiger övar vi på att hoppa i kajakerna och paddlar sedan en runda i skärgården. Under turen kommer guiden visa övningar och anpassar svårighetsnivå efter era önskemål.

Det här kommer du att få träna på:

Under kursen kommer ni få träna på att olika paddlings och manövrerings tekniker för att ni ska bli effektivare paddlare. Under kursen kommer vi genomföra olika övningar och instruktören kommer kunna ge tips för att förbättra just din teknik!

Vi kommer bland annat öva på att paddla effektivt framåt, bakåt och stanna kajaken. Vi kommer testa olika sätt att styra kajaken och det kommer finnas möjlighet i slutet av kursen hur man gör en kamrat räddning.

Det här kommer vi att prata om översiktligt:

  • Utrustning – personlig och paddeltillbehör
  • Kajaken – varför den ser ut som den gör

Max 10 deltagare per instruktör

När du kommer på kajakkurs till oss lovar vi att du delar en instruktör med max 9 andra deltagare.

Utrustning

Det här är bra att ta med dig:

  • Baddräkt eller badbyxor
  • Regnkläder
  • Solkräm
  • Keps
  • Snodd till eventuella glasögon
  • Vattenflaska
  • Komplett ombyte för att byta efter paddling

PRESENTKORT

En fördel med att paddla med en guide är att man får möjlighet att utforska stadens dolda pärlor som kanske inte är lika välkända. En guide kan ta med dig till mindre kända kanaler och platser som du annars kanske hade missat!

Vill du ge bort ett unikt paddlingsäventyr i present eller överraskning till någon som älskar att hitta på saker eller kanske är intresserad av historia går det bra att beställa ett presentkort via oss! Har du några funderar kring vilken tur eller kurs som hade passat bäst? Skicka ett mail till info@arkipelagkajak.se för att personlig hjälp och rådgivning!

FÖRETAGSEVENT

Ta med kollegorna på ett äventyr i skärgården och avsluta dagen med konferens, bastuflotte och middag hos en restaurang! Vi skapar äventyren i skärgården, för mer information, maila till info@arkipelagkajak.se