Kurser

Introduktionskurs

Denna kurs vänder sig till dig som är nyfiken att prova paddla havskajak. Vi börjar med lite teori på land, pratar säkerhet, väljer rätt kajak och provsitter den på land. Vi hjälps åt med en säker sjösättning, och ger oss av på en kortare tur. På lämpligt ställe praktiserar vi urstigning, och passar samtidigt på att ta en enkel fika. Paddelturen fortsätter och du får öva din paddelteknik. Totalt genomför vi kursen under tre timmar. Pris/person fr. 600 SEK.

Booking Button

Gult paddelpass

Det första steget i paddel passets trappa är gult paddel passet. Detta är en fördjupad introduktionskurs där man lär sig alla grunder om havskajak. Moment som inkluderas i kursen är paddlings teknik, sväng övningar och avslutningsvis kamerat-räddning. Parallellt med kursen genomförs en examination vilket innebär att instruktören bedömer vissa moment under kursen för att bli godkänd och bli tilldelad certifikatet för Gult paddel pass. När alla moment är godkända har man klarat första steget! Vill man sedan utvecklas ännu mer kan man gå våran fortsättningskurs mot grönt paddel pass! 8 timmars kurs, kan göras på en heldag eller delas upp på två kvällar. Kursen genomförs med max 5 andra kursdeltagare. Pris fr. 1650 SEK.

Booking Button

Grönt paddelpass – fortsättningskurs

Grönt Paddel Pass inom European Paddle Pass (EPP) representerar en inledande nivå för kajakpaddling i andra länder. Kursen är fortsättningskurs av introduktionskursen och det är en fördel att ha paddlat några gånger innan man genomför kursen. Kursen riktar sig till dig som vill utveckla dina kunskaper inom grundläggande teknik inom paddling. Kursen erbjuder att man får lära sig mer om grundläggande teknikerna för säker och effektiv paddling, förståelse för vattnets dynamik, samt grundläggande navigationsfärdigheter. Man tar det helt enkel till nästa ”svårighetsgrad”. Examination bokas vid ett separat tillfälle. 8 timmars kurs, kan göras på en heldag eller delas upp på två kvällar. Kursen genomförs med max 5 andra kursdeltagare. Pris fr. 1600 SEK.

Booking Button

Förklaring Paddelpass 

I Sverige finns det något som heter paddelpasset. Paddelpasset är uppdelat i flera nivåer och varje nivå visar på vilka kunskaper ni har inom olika typer av kanoter. Varje nivå har en färg och första är gult paddelpass. När man får de olika certifikaten visar de på vilken nivå du är som paddlare. Paddel-passen kan även vara ett bevis och kan behövas användas om man ska hyra kajak i exempelvis andra länder.

Det första steget i paddelpassets trappa är det gula paddelpasset. Här lär man sig alla grunder om havskajak. Bland annat effektiv framåt- och bakåt paddling, enklare styrtag och kamraträddning. Alla moment ni lär er under kan man utveckla och förbättra för att bli en bättre paddlare. 

SUP-Kurser

Teknikkurs på SUP-bräda

Kvällen introduceras på land med en genomgång av paddlingsteknik och vad som är skillnaden mellan olika SUP:ar. Efter introduktionen kommer instruktörerna förberett olika teknik- och balansövningar på vattnet. Kursen pågår i två timmar och innehåller varierade övningar på land och vattnet. 

Booking Button

Event med Bastuflotte

På Dragsö finns det massvis av aktiviter som passar för ett företagsevent! Varför inte genomföra en trekamp med både vatten och landskamper som minigolf, biljardgolf och en SUP paddlings tävling! Avsluta eventet i antigen på Resturang Havsviken eller hyr Bastuflotten ett par timmar och njut av bastu, badtunna och charkbricka!

Event bokas via bokningsförfrågan via info@arkipelagkajak.se

Booking Button

Presentkort

En fördel med att paddla med en guide är att man får möjlighet att utforska stadens dolda pärlor som kanske inte är lika välkända. En guide kan ta med dig till mindre kända kanaler och platser som du annars kanske hade missat!

Vill du ge bort ett unikt paddlingsäventyr i present eller överraskning till någon som älskar att hitta på saker eller kanske är intresserad av historia går det bra att beställa ett presentkort via oss! Har du några funderar kring vilken tur eller kurs som hade passat bäst? Skicka ett mail till info@arkipelagkajak.se för att personlig hjälp och rådgivning!

FÖRETAGSEVENT

Ta med kollegorna på ett äventyr i skärgården och avsluta dagen med konferens, bastuflotte och middag hos en restaurang! Vi skapar äventyren i skärgården, för mer information, maila till info@arkipelagkajak.se

Bra att ta med:

 • Baddräkt eller badbyxor
 • Underställströja
 • Skor som kan användas i vatten
 • Keps som skydd mot solen
 • Solkräm
 • Snodd till eventuella glasögon
 • Tunn vindtät jacka
 • Fika och lunch som kan stuvas i kajaken
 • Vattenflaska
 • Komplett ombyte, vattentätt förpackat.
 • Eventuellt Regnkläder