hel och halvdag till havs (2023)

Att paddla kajak med en erfaren kajakguide är som att uppleva naturen på en helt ny nivå. Guiden tar en med på en resa genom de mest charmiga platserna i skärgården och förmedlar sin passion för naturen och kajakpaddling. Guiden är väl förberedd och har med sig all nödvändig utrustning för att göra turen säker och bekväm. Innan man ger sig ut på vattnet går guiden igenom säkerhetsinstruktioner och ger tips för att paddla effektivt och bekvämt.

Unik guidad tur i Blekinge skärgård

När man väl är ute på vattnet känner man en känsla av frihet och ro som är svår att beskriva. Guiden tar en till de mest avskilda platserna, bortom de vanliga turiststråken, och man kan verkligen koppla av och njuta av naturen runt omkring. Guiden pekar ut olika djur och växter längs vägen, och ger en inblick i skärgårdens rika ekosystem. Man kan se sjöfåglar som seglar över en och fiskar som simmar under kajaken.

Hel eller halvdag, vi rekommenderar…

…att paddla en hel eller halvdags tur beroende på vilken erfarenhet man har sedan tidigare. Vi rekommenderar ifall man är en ovan paddlare, börja med halvdags tur med instruktör som kan visa rätt vägar och hur man paddlar på bekvämt sätt.

Om du har paddlat förut är absolut en heldag ett bra alternativ. Under en heldag hinner man utforska flera öar i skärgården och njuta av få spendera en hel dag vid och på vattnet.

#gokaya-checkout { display: flex; justify-content: center; align-items: center; } #gokaya-checkout > button { background-color: rgba(50, 55, 60, 1) !important; } #gokaya-checkout > button:hover { background-color: rgba(11, 180, 170, 1) !important; } #gokaya-checkout { display: flex; justify-content: center; align-items: center; } #gokaya-checkout > button { background-color: rgba(50, 55, 60, 1) !important; } #gokaya-checkout > button:hover { background-color: rgba(11, 180, 170, 1) !important; }

Hur går turen till?

Vi vill erbjuda en känsla av enkelhet och tid att släppa det vardagliga. För att göra det enkelt använder vi oss av ett smidigt boknings system som gör det enkelt för dig att boka en tur som passar för dig, familjen, vänner och kollegor. När turen är bokad är det bara att dyka upp på den destination ni valt att utgå ifrån där ni möter upp Arkipelag kajaks guide som kommer bemöta er med ett varmt välkomnade!

Innan turen kommer guiden att berätta dagens upplägg och även gå igenom alla grunder tekniker för hur man ska sitta i kajaken, hur man kliver i och ur (från både brygga och strand) samt avsluta med säkerhetsgenomgång för att alla ska känna sig bekväma och ha mer tid att njuta.

Efter en stunds paddling når man en av de många öarna där guiden har förberett en välbehövlig paus. Här kan man njuta av en picknick och vila upp sig inför resten av paddlingen. Under pausen kommer det finnas möjlighet att undersöka öarna. Man kan se de vackra klippformationerna och öarnas unika flora och fauna. Guiden ger också en inblick i områdets rika historia och kultur.

När turen är över känner man sig fylld av energi och upplevelser. Att paddla kajak med en erfaren guide är en oförglömlig upplevelse som ger en en djupare förståelse och uppskattning för naturen och allt det vackra som den har att erbjuda.

Priser:

I alla turer vi genomför ingår det alltid minst en erfaren guide som medföljer under hela turen och som kunna berätta mer om miljö, djur och kultur i området ni undersöker. Det ingår all nödvändig utrustning såsom kajak, paddel och flytväst för att turen ska genomföras på ett säkert sätt.

Priser finner ni när ni gör bokningen. Priser kan skilja sig beroende på vart man väljer att utgå ifrån.