Världsarvsstaden Karlskrona

Världsarvsstaden Karlskrona från havets vyer

ERBJUDANDE UNDER VÄRLDSARVSFESTIVALEN! Karlskrona firar 25-års jubileum som världsarvsstad! Vi kommer därför erbjuda vår unika guidade kajaktur för ett rabatterat pris under veckan!

Att paddla i Världsarvsstaden Karlskrona med guide är unikt av flera skäl. För det första är Karlskrona en av de få städerna i världen som är utnämnd till världsarv av UNESCO på grund av dess unika planering och arkitektur. Att paddla längs stadens vattenkanaler ger en unik upplevelse av stadens historia och kultur. Dessutom är Karlskrona omgiven av vacker natur och havsutsikt som också kan upplevas från kanalen.

Arkipelag kajak kan hjälpa till att ge en djupare förståelse för stadens historia och sevärdheter. Guiden kan peka ut och berätta om de historiska byggnaderna längs kanalerna, som Brändaholm, Marinmuseum och Karlskronas kruthus. Dessutom kan guiden också hjälpa till att identifiera och beskriva de olika marina djurarter som kan ses från kanoten.

Upplägg

Det bästa sättet att utforska världsarvet Karlskrona är från sjösidan.
Turen startar på Fisktorget som är en gammal marknadsplats för de civila under stadens uppväxt i slutet av 1600-talet. Efter en liten guidad promenad genom den vackra stadskärnan tar din lokala kajakguide med dig på en pittoresk paddeltur runt några av de 33 öar som utgör världsarvsstaden Karlskrona.
Brändaholm, Sveriges mest kända koloniträdgårdsområde, Pulverhuset på Ljungskär och den gamla fiskmarknaden är några av sevärdheterna under denna tur.

BOKA DIN GUIADE KAJAKTUR HÄR!

När man bokar turen ingår det all nödvänding utrustning som paddel, kajak och flytväst. Under turen kommer ni få en exklusiv kajaktur i världsarvsstaden Karlskrona! Det går självklart bra att använda egen utrustning för ett rabatterat pris!

BRA ATT TA MED

Lämplig klädsel för paddling är någon form av träningskläder.

  • Extra ombyte (man blir blöt när man paddlar)
  • keps/hatt
  • solkräm
  • vattenflaska

FÖRKUNSKAP

Simkunnig och har en normal fysisk kapacitet. Är man nybörjare är turen lagom för att orka paddla hela turen. Vi kommer även ha möjlighet att stanna och pausa på vägen!

PRESENTKORT

En fördel med att paddla med en guide är att man får möjlighet att utforska stadens dolda pärlor som kanske inte är lika välkända. En guide kan ta med dig till mindre kända kanaler och platser som du annars kanske hade missat!

Vill du ge bort ett unikt paddlingsäventyr i present eller överraskning till någon som älskar att hitta på saker eller kanske är intresserad av historia går det bra att beställa ett presentkort via oss! Har du några funderar kring vilken tur eller kurs som hade passat bäst? Skicka ett mail till info@arkipelagkajak.se för att personlig hjälp och rådgivning!

FÖRETAGSEVENT

Ta med kollegorna på ett äventyr i skärgården och avsluta dagen med konferens, bastuflotte och middag hos en restaurang! Vi skapar äventyren i skärgården, för mer information, maila till info@arkipelagkajak.se