Hem

Välkommen till Arkipelag kajak

Drömmer ni om att sakta och tyst glida fram mellan kobbar och skär eller se staden från en ny vinkel. Då har ni kommit helt rätt. Arkipelag kajak erbjuder kundanpassade guidade turer med olika inriktningar och omfattning.

Vi är din guide i Blekinges skärgård

Hyr en kajakguide i Blekinge en eller flera dagar. Kanske du vill utforska Sveriges syd östra skärgård i Torhamn, världsarvsstaden Karlskrona eller varför inte från en tredje destination. Vi har god erfarenhet av skärgården och delar gärna med oss de bästa smultronställena. Vi känner till bra destinationer för tältplatser, badstränder, restauranger och öar för att äta en fika eller en mysig middag.

Att hitta en bra kajaktur kräver viss kunskap och övning, en genväg är att delta på en kajaktur med guide. Det finns turer för alla olika nivåer. Det enda du behöver göra är att välja en tur som passar dig, dyka upp vid avtalad tid och plats, med rätt utrustning. 

Halvdag

Denna turen passar perfekt för er som vill testa på havskajak. Här anpassar vi oss helt efter era erfarenheter och önskemål. Vill ni bara njuta av vacker tur i skärgården eller kanske motions paddla i en växel högre.

Gult paddelpass

Gult paddelpass är en grundutbildning som är anpassad för nybörjare. Under kursen lär man sig mer om säkerhet, paddelteknik och miljö. När man bokar kursen ingår det även en examination där man erhåller ett certifikat på att kursen är genomförd.

Världsarvsstaden

Se världsarvsstaden från en ny vinkel. Här får ni möjlighet att lära er mer om historien bakom världsarvsstaden Karlskrona samtidigt som vi paddlar oss framåt mellan de olika öarna.

Njut av miljön!

Att komma ut i naturen skänker lugn och avslappning från den i vanliga fall hektiska vardagen. Släpp tankar på jobb och andra måsten under en stund för att istället följa med på ett äventyr ut till havs.